Zet jij in mei een glutenvrije burger op je menukaart?

16 mei is het de Internationale Dag van de Coeliakie. In de week van 16 mei vraagt de Nederlandse Coeliakievereniging (NCV) extra aandacht voor coeliakie*. Dit jaar met de actie ‘Glutenvrije burger op de menukaart in de Nederlandse horeca’. Natuurlijk steunt MeerGlutenvrij, hét adviesbureau voor de horeca op het gebied van glutenvrij, deze actie!

Dit is de bedoeling

MeerGlutenvrij vraagt je om in de week van 15 t/m 21 mei een glutenvrije burger op de menukaart te zetten. Vegetarisch, plantaardig, vlees-, vis- of zoete burger, als het maar glutenvrij is. Hoe je veilig een glutenvrije burger serveert daar helpt ook de NCV je mee met tips, tricks en producten www.ncv.nl/professionals/burgeractie2023. Dit is ook de plek om je aan te melden voor deze actie.
Uiteraard kun je ook bij MeerGlutenvrij terecht voor (maatwerk)vragen over glutenvrij. En op de Instagram en Facebook-pagina van MeerGlutenvrij komen inspiratietips te staan.

What’s in it for you?

Doe je mee, dan noemt de NCV jouw restaurant op een speciale actiepagina van hun website. De NCV geeft deze speciale pagina op hun socials uitgebreid aandacht in aanloop naar en in de week van 16 mei. Post je jouw glutenvrije burger op je socials en tag je ook MeerGlutenvrij dan kan ik jouw post reposten om reclame voor jouw restaurant te maken!

Ik zou het enorm leuk vinden als je mee doet. Sluit je aan en maak de half miljoen mensen in Nederland die een glutenvrij dieet moeten volgen blij!

*Wat is coeliakie?
Coeliakie is een auto-immuunziekte waarbij door het eten van gluten ontstekingsreacties ontstaan in het darmslijmvlies van de dunne darm. Ook van kruisbesmetting met gluten kunnen mensen met coeliakie ziek worden.